PEUTERSURVIVAL EDE 

Nederland is een waterrijk land. Jaarlijks raken veel peuters onvrijwilig in het water. Reden genoeg om kinderen die nog niet kunnen zwemmen op speelse wijze te leren om zichzelf te redden na een val in het water. Uw peuter leert tijdens peutersurvival onder meer om zich snel op de rug te draaien zodat ademen makkelijker wordt en om naar de kant te peddelen. Daarmee wordt de reddings-en overlevingskans vergroot als uw peuter in het water valt.

Zelfredzaamheid is de eerste doelstelling van peutersurvival. Daarnaast wordt er voldoende ruimte gecreëerd om samen met papa of mama te genieten van het warme water. Naar mate de kinderen meer vaardigheden hebben zal de afstand tot u als ouder vergroot worden totdat ze volledig zelfstandig aan de lessen kunnen deelnemen.

Wanneer uw kind zelfredzaam is gaan we door met het voorbereiden op zwemles. Hieraan zit geen limiet. Zo heeft uw kind de mogelijkheden zijn vaardigheden op peil te houden en zelfs uit te breiden met de verschillende zwemslagen. Zo gebeurt het soms dat kinderen al kunnen zwemmen als ze doorstromen naar het reguliere zwem ABC, waardoor ze zeer snel het felbegeerde diploma halen.

Ook het Peuter survival wordt gegeven met behulp van het Easywim pak. Door het natuurlijke drijfvermogen leren ze zich razendsnel voortbewegen in het water.

Door de kleine groepen (maximaal 6 ouders met kindje) waarmee we werken is vooraf een abonnement aanschaffen verstandig. Hiermee bent u verzekerd van een heerlijk 1 op 1 moment met uw kind. Natuurlijk is een losse les ook mogelijk maar door met regelmaat te oefenen bereikt u het meeste resultaat. Uw kind heeft geen vrees voor water en is volledig voorbereid op het leren zwemmen op latere leeftijd.

De lessen worden gegeven op dinsdag- en donderdagmiddag.

16.30 uur – 17.00 uur  voor kinderen van 3 jaar tot 4 jaar

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen doorstromen naar de reguliere lessen