Duiken in zwembad Waterwijs

De duiklessen worden in zwembad Waterwijs gegeven. Dit is onze basis maar met regelmaat zijn we ook te vinden op vele locaties in Midden Nederland. De duiklessen worden gedurende het seizoen zelfs op maat gegeven. Woon je in de regio’s Amersfoort – Utrecht – Zwolle – Amsterdam? Vraag naar de mogelijkheden bij jou in de buurt! Gedurende het hele seizoen zijn we langs de kant van de Vinkeveense plassen te vinden, één van de meest heldere plassen in Nederland! Voor meer informatie of inschrijven kunt u hier klikken.

 

De opleidingen worden gegeven volgens de cursus standaards van Padi. Hierdoor bent u verzekerd van een kwalitatief goede opleiding en zijn de brevetten wereldwijd erkend. Gaat u dus op vakantie, u kunt er van opaan dat u met de duikschool ter plaatse mee kunt gaan, spullen huren of vervolgopleidingen kunt doen.

 

Padi en ENVOZ Snorkelprogramma

Na het halen van je zwemdiploma ben je klaar voor een heel nieuw avontuur in het water! Tijdens de verschillende cursussen leer je veilig te snorkelen en kan je mee doen aan allerlei onderwater spelen! Natuurlijk ben je na je cursus ook welkom om gezellig te komen oefenen. Aansluitend aan de meer gevorderde cursussen is er zelfs de mogelijkheid te oefenen met een onderwater scooter en het maken van een echte duik met een duikfles! Heeft u vragen, neem even contact met ons op. Om in te schrijven vult u het inschrijfformulier in en we nemen contact met u op.

 

Padi discover scuba (proefduik)

Dit is de eerste mogelijkheid om te ontdekken of het volgen van duikles iets voor u zou zijn. U ervaart hoe het is om te ademen onderwater en om gewichtloos te zijn. De instap is simpel. In eerste instantie krijgt u een stukje theorie over wat u kunt verwachten en wat u gaat beleven. Daarna gaan we het zwembad in waar u rustig kunt staan om te wennen. Wanneer u er klaar voor bent gaan we een tour maken en is de eerste stap gezet. Vind u het leuk om te leren? Dan is de proefduik gratis en kunt u zo doorstromen in de eerste duikles, de Padi Openwater cursus. Heeft u vragen, neem even contact met ons op. Om in te schrijven vult u het inschrijfformulier in en we nemen contact met u op.

 

Padi Openwater cursus (de basiscursus)

De Padi Openwatercursus is de eerstevolgende stap in de onderwaterwereld. Tijdens deze duikopleiding leer je de basisvaardigheden van de duiksport en valt onder de belangrijkste duikopleidingen die u kunt halen. De Padi openwater cursus bestaat uit 3 onderdelen. Theorie, zwembadtrainingen en buitenwater trainingen. Deze onderdelen zijn verdeeld over 5 modules.
Om deel te nemen aan deze cursus moet je in het bezit zijn van een eigen basisuitrusting. Dit bestaat uit een duikbril en snorkel. Daarnaast adviseren we eigen schoentjes en vinnen aan te schaffen. Mocht het nodig zijn is dit ook te huren, de verdere duikmaterialen zijn inbegrepen. Heeft u vragen, neem even contact met ons op. Om in te schrijven vult u het inschrijfformulier in en we nemen contact met u op.

 

Padi Advanced diver cursus (de eerste van alle vervolg duikopleidingen)

De volgende stap maken de meeste cursisten om zich verder te verdiepen in verschillende diciplines van de duiksport. De Advanced diver cursus bestaat uit 5 zogenaamde Adventure dives zoals Diepduiken en Navigatie (verplicht) en keuze duiken zoals Nachtduiken, Stromingsduiken, PPB ( trimvaardigheden) Opsporing en berging of wrakduiken. Voor ieder onderdeel kunt u duikopleidingen doen maar tijdens deze cursus kunt u proeven wat goed bij u past.
Voor deze opleiding moet je in het bezit zijn van een Padi Openwater diver brevet (of gelijkwaardig), een basisuitrusting en een trimvest. Mocht het nodig zijn is dit ook te huren, de verdere duikmaterialen zijn inbegrepen. Heeft u vragen, neem even contact met ons op. Om in te schrijven vult u het inschrijfformulier in en we nemen contact met u op.

 

Padi Rescue diver (Leer je buddy te helpen)

Dit is het eerste brevet waarbij je jezelf volledig richt op het welzijn van jou zelf als je buddy. Tijdens deze cursus leer je omgaan met stress bij anderen en omgaan met noodsituaties. Tijdens je reddingsvaardigheden maak je continu gebruik van je kennis op het gebied van eerste hulp (EFR, zie pagina eerste hulp). Voor deze opleiding moet je in het bezit zijn van een Padi Advanced diver brevet (of gelijkwaardig) en naast de basisuitrusting een trimvest. Mocht het nodig zijn is dit ook te huren, de verdere duikmaterialen zijn inbegrepen. Heeft u vragen, neem even contact met ons op. Om in te schrijven vult u het inschrijfformulier in en we nemen contact met u op.

 

Padi Divemaster (je start met begeleiden tijdens duikopleidingen)

Dit is de eerste stap naar het professionele duiken. Tijdens deze intensieve cursus worden je theoretische kennis en praktische vaardigheden op instructeursniveau gebracht. Je leert naast het omgaan met cursisten alle aspecten van de duikopleidingen zoals veiligheid, logistiek en financien. Voor deze opleiding moet je in het bezit zijn van een Padi Rescue diver brevet (of gelijkwaardig) en een eigen uitrusting. Heeft u vragen, neem even contact met ons op. Om in te schrijven vult u het inschrijfformulier in en we nemen contact met u op.

 

Duikkeuring

Voor alle Padi duikopleidingen van duikenzwemschool.nl geldt dat je in het bezit moet zijn van een geldig keuringsbewijs, niet ouder dan 1 jaar. Neem voor meer informatie hierover contact op via het contact formulier. Alle duikopleidingen worden georganiseerd op verschillende locaties in Nederland.
Wanneer u eens mee wilt om te kijken of om te duiken, kijk dan op de agenda waar we allemaal te vinden zijn.