Update 23 maart 19:00 uur
Om de verspreiding van het coronavirus te controleren en zo de zorg te kunnen blijven borgen aan iedereen die het nodig heeft, zijn de maatregelen aangescherpt. Deze maatregelen zijn van invloed op ons dagelijks leven en dus ook op de zwembranche. Deze huidige maatregelen betekent het sluiten van zwembaden en zwemscholen, waaronder ook zwemschool SEA

Maatregelen vanaf 23 maart

Gezien de nieuwe ontwikkelingen heeft de overheid de maatregelen aangescherpt en deze gelden tot en met 1 juni. Voor voor sport- en fitnessclubs, sauna’s en horeca geldt nog de datum 6 april en mogelijk langer.

Sluiten zwembad

Het zwemmen verhoogt niet het risico op een besmetting verhoogt, de sociale interactie binnen zwembaden wel. Zolang deze maatregelen gelden, moeten zwembaden en zwemscholen hun deuren sluiten.

Algemene informatie

 • Wat zijn de symptomen?
  De symptomen zijn koorts (hoger dan 38 graden Celsius) met daarbij luchtwegklachten hoesten, keelpijn, niezen, verstopte neus, loopneus en problemen met ademhalen. Genezen is afhankelijk van de ernst van de klachten. Mensen met milde klachten genezen sneller (na een paar dagen). Mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, hebben over het algemeen meer tijd nodig om herstellen (soms weken).
 • Incubatietijd
  De incubatietijd is de periode tussen het moment dat je besmet raakt en dat je ziek wordt. Voor het nieuwe coronavirus gaan we uit van een gemiddelde incubatietijd van 7 dagen, maximaal 14 dagen.
 • Verspreiding
  Het nieuwe coronavirus wordt overgedragen door hoesten en niezen. Tot nu toe lijkt de overdracht van het virus door iemand zonder deze klachten een kleine rol te spelen. Het virus gaat van de een naar de ander door te hoesten of te niezen. Hoe zieker iemand is, hoe meer virus hij kan verspreiden. Door hoesten en niezen brengt hij het virus uit neus, keel of longen naar buiten. Via kleine druppeltjes komt het virus zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.
 • Wat kan ik doen om verspreiding te voorkomen?
  De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel.
  > Houd buiten de gezinssituatie altijd 1,5 meter afstand.
  > Schud geen handen.
  > Was je handen regelmatig.
  > Blijf bij verkoudheidsklachten of andere milde gezondheidsklachten, eventueel gepaard met koorts, thuis totdat de klachten over zijn en vermijd sociale contacten.
  > Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  > Gebruik papieren zakdoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *