Als kind was ik al bezig met duiken. Iedere zondagochtend zat ik voor de televisie te kijken naar Jacques-Yves Cousteau. Dagdromend over hoe het zou zijn onder water. Toch duurde het nog jaren voor ik de eerste slagen onder water zou doen.

Mijn eerste duik heb ik gemaakt op Zakynthos, Griekenland. Ik zag vanaf het strand steeds bootjes het water op gaan met allemaal mensen gekleed in duikpakken. Ik ging op pad en vond al gauw de duikschool. Eenmaal binnen werd ik enthousiast ontvangen en een instructeur bleek nog Nederlander te zijn ook! Ik heb me meteen ingeschreven voor de volgende dag.

We spreken nu over 20 jaar geleden. 4 logboeken verder. Ik weet nog dat ik tijdens mijn eerste duik naar 6 meter ging. De tweede duik (de volgende dag) gingen we naar 10 meter. Heerlijk vond ik het! Ondanks dat het zo gaaf was heeft het toch nog 2 jaar geduurd voor ik de stap nam! Ik vond een duikschool in Amersfoort, schreef me in voor de open water cursus van IDD (Instructor Dive Devolpement) en mijn verslaving was geboren. Nog voor het afronden van de cursus had ik mijn volledige uitrusting aangeschaft en was ik er klaar voor!

Tijdens de cursussen werd ik steeds enthousiaster. Ik schreef me steeds weer in voor de volgende cursus en binnen een jaar was ik divemaster. In een jaar heb ik ook meer dan 100 duiken gemaakt. Best fanatiek dus!

Zo is het bij mij begonnen! In mijn blogs zal ik nog een paar keer terug kijken naar hoe ik begon met deze prachtige hobby, dat later een steeds groter onderdeel van mijn leven zou worden. Maar ook de verhalen van nu en de toekomst. Mijn blog is mijn live logboek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *